Ученицама наше школе, победницама литерарног конкурса “Мудрости старих за искуства младих”,  Невени Станојевић, Невени Миловановић и Сташи Станчић уручене су поклон књиге у матичној школи у Карану. Награду је добила и Марица Вукић, одељенски старешина 4.разреда ове школе која је у издвојеном одељењу у Рибашевини анимирала чак седам од укупно девет ученика да учествују на конкурсу који је у организацији Удружења “Развој УЕ” трајао од 5. до 25. октобра прошле године.

За овај литерарни конкурс стигло је 29 радова ученика од 1. до 4. разреда основних школа Душан Јерковић, Стари Град, Слободан Секулић и Миодраг Миловановић Луне.

Прво место освојила је Невена Станојевић, 2.разред ОШ “Миодраг Миловановић Луне” из Карана
Друго место освојила је Вања Цвејовић, 4. разред ОШ “Душан Јерковић” из Ужица
Треће место освојила је Невена Миловановић, 4. разред ОШ “Миодраг Миловановић Луне” , ИО Рибашевина

Похваљени су и радови ученица Сташе Станчић , 2. разред ОШ “Миодраг Миловановић Луне”, Каран, Љубице Стевановић, 4.разред ОШ “Душан Јерковић” , и Ленке Симић, 3.разред ОШ “Душан Јерковић” из Ужица.

Радове је прегледао жири у саставу: Проф.др. Љиљана Костић, професорка књижевности са методиком наставе Педагошког факултета у Ужицу; Милена Гудурић, професорка разредне наставе у ОШ “Нада Матић” и Биљана Кузмановић, председница Удружења “Развој УЕ”.

Циљ литерарног конкурса “Мудрости старих за искуства младих” је подстицање размишљања и стваралаштва на тему положаја старих у непосредном окружењу и повезивање две најосетљивије групе у нашем друштву – старих и деце, како би утицали на развијање толеранције међу онима који су стварали и популацијом којој у будућности остављамо град и државу.

https://uzickarepublikapress.rs/urucene-nagrade-pobednicima-na-literarnom-konkursu-mudrosti-starih-za-iskustva-mladih/

naslovna-29-880x660 karan-1024x620 svi-41-880x660