Годину дана од немилих догађаја у београдској школи ,,Владислав Рибникар“, у Дубони и Малом Орашју, и седам месеци од трагичног догађаја у Нишкој Бањи, на предлог Радне групе и позива Министарства просвете обележена је ,,Недеља сећања и заједништава“ у нашој школи.

Ученици су упознати са циљем обележавања ,,Недеље сећања и заједништва” – одавање поштовања жртвама, неговање културе сећања, развој хуманости, толеранције,
емпатије и дијалога.

Предшколци и ученици од првог до четвртог разреда своје емоције исказали су кроз ликовне радове, а ученици старијих разреда спровели су еколошку акцију уређења школског простора и школског дворишта. Представница Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања реализовала је са ученицима радионицу на којој су правили беџеве са порукама пријатељства, а потом их разменили.

Активности су реализовале учитељица, наставница српског језика и књижевности, наставница географије и координатор Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостваљања и занемаривања.