Ученици и наставници матичне школе у Карану, уз присуство званичника Града Ужица, родитеља, мештана и многобројних гостију, обележили су своју школску славу. У пригодном програму учествовали су ученици свих разреда, укључујући и најмлађе из припремне предшколске групе. Изведена драматизација обележавања Савиндана као крсне славе подсетила је на традиционалне славске обичаје који се негују и чувају у народу, али и на сам дух светосавља, жив и постојан, који се и на овај начин следи у свом најлепшем смислу.
Присутнима се обратила директорка школе Вера Симић, истакавши да је заједнички задатак истрајност у љубави, праштању, знању, истинољубљу, човекољубљу, достојанству и човечности. Када се говори о Светом Сави, треба да се исписује ново поглавље засновано на темељима традиције и културе чији је он благородни источник и духовни предводник, рекла је, између осталог, директорка школе.
Након свечаног програма уследио је духовни део славља које је предводио свештеник Марко Ерић. Освештани су славски колач и жито које су, као и свечано послужење, припремили родитељи ученика трећег разреда са учитељицом.