img_1411img_1417img_1458И ове године је у нашој школи традиционално обележена Дечја недеља бројним занимљивим садржајима под мотом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“. Сваки дан је био одређен интересантним слоганом који је упућивао на активности  у којима су ученици радо учествовали и уживали. Посебна пажња посвећена је дечјим правима, те је отварање Дечје недеље обележено упознавањем ученика са Букваром дечјих права Љубивоја Ршумовића. Ученици су са одушевљењем израђивали паное и исписивали поруке на „Зиду Дечјих права“. То је истовремено била прилика да се укаже на потребу озбиљног рада на побољшању положаја деце и унапређењу поштовања права детета. Након уређења изложбеног паноа, првацима су додељене „Добродошлице“ и беџеви поводом пријема у Дечји савез.

 

img_1433У уторак, 4. октобра ученици млађих разреда позвани су да кредама у боји на тему „Срећан сам када се играм“ украшавају трибине спортских терена и на тај начин испоље своју креативност.

 

 

 

 

img_1443Истог дана су ученици првог разреда уз помоћ домара засадили Дрво генерације у атријуму наше школе. Циљ ове акције је да се школски простор озелени и оплемени, а да се код деце од малена развија одговоран однос према животној средини.

 

 

 

img_1457Среда- спортски дан је ученицима био прави доживљај. За ученике припремног предшколског програма и ученике млађих разреда организована су спортска такмичења у трци на 200 метара за девојчице и 300 метара за дечаке. Најуспешнији су били пресрећни када су симболично награђени дипломама.

 

 

img_1411У четвртак су ученици посетили школску библиотеку где је реализована библиотечка радионица „Библиотека – кутак без брига“. Путем вршњачке едукације, кроз игру и стваралачки рад  ученицима првог разреда приближена су правила понашања у библиотеци и наглашено да та правила постоје да би свима нама било лепше. Важно је истаћи поклоне у виду бесплатних чланских карата за ученике првог разреда од стране Народне библиотеке Ужице.

 

 

img_1459img_1461img_1414Дечје стваралаштво крунисали смо изложбом ликовних радова најмлађих која је освежила школску ликовну поставку богатством маште и радости стварања.

 

 

Након свега треба истаћи да деци не треба да буде посвећена само прва недеља октобра већ морамо заједно свакога дана радити на томе да обезбедимо боље услове за раст, развој и сигурну будућност деце.