Поетско дружење у ОШ „Миодраг Миловановић – Луне“ (Луново Село) („У почетку беше Реч“)
30/09/2016

У оквиру Госпојинских дана, у организацији Удружења грађана „Жупа Лужница“, и ове године је у ОШ „Миодраг Миловановић – Луне“ организован сусрет основаца са песницима и средњошколцима из Ужица.
15. септембра, у школи у Луновом Селу, дружили су се са наставницима и ученицима Драгана Дучић, песникиња и председница Удружења слепих и слабовидих из Ужица, млади песник Борис Тановић и Милица Обрадовић, ученица Медицинске школе.
Као и прошлогодишњи, и овај сусрет протекао је у знаку љубави и лепог расположења.
На уласку у школу госте су дочекали директорка Вера Симић и наставници, а у учионици вредни и талентовани ученици. Наставници домаћини су са својим ученицима организовали богат уметнички програм.
На почетку заједничког програма присутнима се обратила Драгана Цвијовић, у име чланова Удружења „ Жупа Лужница“. Затим су се зачули звуци виолине, а након композиције своје представљање имали су прваци, другаци, све до осмака…

Милица Обрадовић, ученица трећег разреда Медицинске школе, пред публиком је прочитала свој поетски рад и запевала.
Након ње је своје представљање имао Борис Тановић, млади песник, а онда и Драгана Дучић, која се ученицима обратила и говором о људима са инвалидитетом.
На крају програма поново се чула песма, традиционална, коју су започели вероучитељ Раде Остојић и Милица, а придружили су им се сви присутни.
Пред крај још једног лепог дружења у ОШ настала је и идеја о неким новим сусретима, којима се подједнако сви радују.
Текст: Гордана Рогић
Фотографије: Валентина Златановић Марковић и Гордана Рогић
Објављено у Приредбе Tagged Култура, Луново Село, Они су наша будућност, Школски живот

nasi-osnovci milica-i-rade ls-zajednicka direktorka-i-gosti-300x179 boris-tanovic
Преузето са портала: Жупа Лужница.