Cеминар Међународне рукометне федерације и Рукометног савеза Србије

DSC_0125У петак 1.11.2013. у ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну одржан је семинар Међународне рукометне федерације и Рукометног савеза Србије.

Предавачи на семинару су били Милан Петронијевић IHF и Владимир Ристић проф.
Рукомет као базична спортска игра је део наставног програма. Присутни професори физичког васпитања и разредне наставе су били у прилици да упознају различите форме рукомета, основне елементе технике и елементарне игре које могу применити у наставним и ваннаставним активностима.

.

DSC_0084На крају семинара сви присутни су добили брошуре, сертификате, и по једну рукометну лопту. Општи утисак свих присутних је, да недостаје оваквих семинара који дају практична знања, која се могу одмах применити у настави.
Семинар организовао ОРК “Ужице” и ОШ “Алекса Дејовић”.

ПРОЈЕКАТ

„Успостављање система примарне селекције отпада

у школама у Ужицу и Тузли“

 slike=20=282=29ОШ „Миодраг Миловановић – Луне”  заједно са још 6 основних и 7 средњих школа из Ужице, је учесник пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“. Пројекат се реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина, а финансиран је од стране Европске уније. У пројекту су учесници и 7 основних и 7 средњих школа из Тузле.

Презентација пројекта је одржана у матичној школи у Карану 25. априла 2013. године. Презентацији су присуствовали ученици виших и нижих разреда, њихове одељенске старешине и учитељи, као и помоћни радници.

ЕКО – КВИЗ

Поводом 5. јуна Међународног дана заштите животне средине, а у оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ је одржан Еко-квиз.

Учествовали су ученици шестог, седмог и осмог разреда. Победници квиза су Александра Марковић, ученица седмог разреда из Карана и Тијана Чанчаревић ученица шестог разреда из Рибашевине. Награда победницама је учешће у Еко-кампу, који ће бити организован на Тари у августу.

ЕКО – КАМП

Од 21. до 25. августа 2013. године, реализован је Еко-камп на планини Тари. Еко-камп је организован од стране Регионалне Развојне агенције Златибор, Регионалне депоније „Дубоко“ и Удружења  наставника „Опстанак“. Камп је део активности реализованих у оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“.

Као победници Еко-квиза, који је одржан у јуну, представници наше школе су били Александра Марковић и Тијана Чанчаревић и наставница биологије Драгица Секулић.

slike=20=281=29_1