Поетско дружење

Поетско дружење песникиња Будимке Тошић и Гордане Рогић са ученицима школе у Луновом Селу уприличено је 15. септембра. Дружење је у оквиру ,,Госпојинских дана“ у организацији Удружења ,,Жупа Лужница“. Програм је отворила Драгана Цвијовић,представница Удружења.

Топлу добродошлицу испред ученика гостима је пожелела ученица Невена Драгачевац која их је повела у чаробни свет писане речи наших ученика. Ученици (Катарина Драгачевац, Стефан Драгачевац, Милица Петковић, Ненад Вујовић,Валентина Петровић,Јована Марковић,Невена Матић,Тамара Тошић и Милица Миливојевић ) у сарадњи са наставницом српског језика одабрали су најбоље литерарне радове и представили се гостима и ученицима. Награђени су аплаузом.Велике похвале добиле су ученице Јована Марковић и Тамара Тошић. Јована је прочитала рад на тему ,,Мириси и боје мог детињства“, а Тамара је рецитовала песму ,,Обичним речима речено“ песникиње Биљане Станојевић.

Након наступа наших ученика,представила се песникиња Гордана Рогић својом песмом ,,Неко у Негдини“. Посебну пажњу привукао је наступ ученика Медицинске школе који су кроз драмски приказ говорили Гоцине стихове.

Млађи ученици су уживали у стиховима песникиње Будимке Тошић која има је на почетку испричала анегдоту из детињства везану за сусрет са школом.

Ученици су имали прилику да се упознају и са ученицом Ањом Аћимовић,која похађа Основну школу ,,Душан Јерковић“. Она се представила песмом ,,Моја учитељица“.

Професорка књижевности Валентина Златановић Марковић, као и песникиње Будимка и Гоца, поклониле су нашој библиотеци неколико збирки песама. Књиге је примила библиотекарка Слађана Марковић.