У Основној школи “Миодраг Миловановић Луне” у Карану одржана је угледна активност на тему Празничне играрије са циљем да се подстакне и нагласи  празнично расположење и континуирано развија љубави према празницима. Била је то прилика  и да се обогати емотивни живот ученика, развија комуникација, као и креативност у извођењу свечаносг програма, те оспособљеност за јавни наступ пред публиком.

Ученици су своје умеће показали глумом, песмом, игром, кроз одмерен спој маште и реалности у доживљају доласка Нове године и Деда Мраза. Одабрани су одговарајући начини у исказивању лепих жеља за новогодишње празнике. Коришћени су стихови, одабране мисли и делови драмских текстова приликом писања новогодишњих честитки. Препуна учионица, где је изведена приредба личила је на остварење дечијег предновогодишњег сна, јер смо деци даровали љубав, пажњу и заједнички најавили долазак Нове године.

Изложба Празничне играрије постављена је у холу школе, а експонати су настали у сарадњи са различитим узрастима – припремном предшколском групом и ученицима од првог до осмог разреда, под покровитељством учитеља, наставника српског и енгеског језика и библиотекарима. Посетиоци су радо посматрали разноврсне радове и хвалили умећа ученика.

Угледна активност  је завршена како и долкује – лепим порукама и жељама: У Новој години желимо Вам МИР, јер њиме све започиње, ЉУБАВ јер даје смисао несавршеном свету, ПРИЈАТЕЉСТВО јер остаје и кад ничег другог нема, ТОЛЕРАНЦИЈУ јер нисмо сви исти, СМЕХ јер лечи болести, СИТНИЦЕ јер се у њима крије срећа и СНОВЕ јер се могу остварити!

Угледну активност припремили:

Данка Јовановић, Весна Вујић Ршумовић, Драгана Стевановић,

Весна Вукић Јелић, Ана Словић, Мирко Вукић и Ненад Божић