Поводом годишњице смрти, а у оквиру прославе Дана школе, 28. априла,  на гроб заменика команданта  Друге пролетерске бригаде, Миодрага Миловановића Луна у Добродолу, цвеће су положили чланови уже породице, чланови Одреда извиђача ,,Народни херој Миодраг Миловановић Луне“ из Београда, као и представници Школе.

Била је ово прилика да се подсетимо живота и херојских дела Миодрага Миловановића Луна кроз приче његовог брата Мирка и синовца Љубодрага, који су изразили  дубоку захвалност присутнима, јер су својом посетом осветлили  Лунов херојски лик. У прилог овоме, и ученице наше школе казивале  су пригодан текст у коме је, поред биографских чињеница,  истакнуто да је Луне био младић пун идеала и полета који је животно и ратно искуство стицао под тешким, суровим и драматичним околностима рата и да његов лик и данас светли као подстицај генерацијама да истрају у овим , на другачији начин, тешким и смутним временима.

Након полагања цвећа, окупљени су посетили родну кућу Миодрага Миловановића Луна у Добродолу, која се налази под заштитом Града Ужица.

20180428_122648  20180428_122356 20180428_124945

Зорица Јевтовић