Да у памћењу народа има места само за оне који су свој живот ставили у службу добра свога народа и који су имали среће да иза њих остане светли, широки траг, подсетили су нас ученици Издвојеног одељења у Луновом Селу, обележивши и ове године пригодним програмом школску славу Савиндан.
Присутне госте поздравила је ученица осмог разреда Исидора Недић нагласивши да прослављајући Савиндан, прослављамо празник нашег језика, јединства и наде, и да је Свети Сава и данас учитељ православља, смерности и чистоте и инспирација која траје и не гаси се.
Ученици нижих разреда представили су се прозно- поетским текстом ,,Савиндан“, а ученици виших разреда драматизованим текстом ,,Принц, монах и светитељ“. Програм је употпуњен музичким делом. Хор је извео ,,Химну Светом Сави“ , песму ,,Дело Светог Саве“, а ученице осмог разреда отпевале су песму ,,Густа ми магла паднала“. Приредба је завршена сплетом народних игара, коју је извела фолклорна група чији су чланови ученици наше школе. Након приредбе приступило се ломљењу славског колача.
Свечаности су, поред свештенства, присуствовали родитељи, наставници, бивши ученици и мештани, а угостио их је овогодишњи домаћин славе Гојко Петровић.

Савиндан у ЛС сл.6 Савиндан у ЛС сл.5 Савиндан у ЛС сл.4 Савиндан у ЛС сл.3 Савиндан у ЛС сл.2 Савиндан у ЛС сл.1