Удружење грађана „Жупа Лужница“ је у оквиру манифестације „Госпојински дани“ организовала низ посета бивших ученика Основној школи „Миодраг Миловановић Луне“ и дружење са ученицима који похађају Каранску школу.
У Матичној школи у Карану гостовао је бивши ученик и члан Удружења „Жупа Лужница“ професор Бранко Николић. Његово обраћање драгоцено је сведочење о школским данима у једном времену које младе генерације познају само из ранијих прича других бивших ђака и својих родитеља. Изглед школе, поједини наставни и ваннаставни садржаји, као и уопште начин живота, који су били актуелни пре више деценија, били су сасвим другачији, примерени времену и тадашњим схватањима. Међутим, истакао је Николић, ђачки несташлуци и забавне екскурзије јесу оно што је заједничко свим генерацијама школараца.
Професор Николић је истакао да је битно да је име школе присутно увек и свуда, алудирајући на многе успехе на такмичењима који су прославили школу још у његово ђачко време, али и у периоду када је и сам био наставник Каранске школе.
Ученици су поводом сусрета са представницима Удружења „Жупа Лужница“ извели краћи читалачки програм објављених и награђених литерарних радова, као и неколико музичких тачака којим су достојно представили садашњи рад школе.
В.В.Р.

Susret karan sl.1 Susret karan sl.2 Susret karan sl.3 susret karan sl.4 Susret karan sl.5 Susret karan sl.6 Susret karan sl.7 Susret karan sl.8. Susret karan sl.9. Susret karan sl.10. Susret karan sl.11